Diensten

Gevelrestauratie
Bij het restaureren van een gevel, is het de bedoeling om de gevel in zijn oude staat te herstellen. Dit kan bestaan uit het reinigen van een gevel.

Gevelreinigen
Om een gevel op de juiste manier te reinigen zonder dat de patina (beschermlaag )van de bak of natuursteen van een (monumentaal) object word beschadigd, vergt bijzondere aandacht.

Gevelrenovatie
In tegenstelling tot het restaureren van een gevel, kan bij het renoveren een gevel een andere uitstraling krijgen.

Voegwerk
Deze ambachtelijke manier van voegen is een specialisme, waar veel kennis en vakmanschap bij komt kijken. In de loop der jaren hebben wij veel ervaring opgedaan in het voegen diverse soorten gevels.

Metselwerkrestauratie
Voor het restaureren van metselwerk zal er goed moeten worden gekeken naar het bestaande werk. Om beschadigd metselwerk in te boeten (vervangen) zal de steen qua formaat, structuur en kleur gelijk moeten zijn aan het omliggende metselwerk.

Bijkleuren van metselwerk
Soms is er in het verleden aan een gevel metselwerk hersteld of nieuw metselwerk aangebracht, maar het de verkeerde kleurstelling van de baksteen. Dit geeft een onrustig beeld.

Uithakken
Laat uw oude voegwerk verwijderen (uithakken), voordat u een nieuwe gevel aan kunt laten brengen. Het is van belang om het uithakken met de juiste gereedschappen te laten doen en maatregelen toe te passen om de hoeveelheid vrijgekomen stof te beperken.

Steenreparatie
Wanneer een baksteen licht beschadigd is, hoeft deze niet in zijn geheel te worden vervangen. De beschadiging kan gerepareerd worden met een restauratiemortel in de kleur van de baksteen.

Pin It on Pinterest

Share This